img\blog\lidiopass_nedir@2x.png

Kart Saklama Nedir?

09.02.2024
2 dakikalık okuma

Kart saklama nedir, Lidio Pass güvenli kart saklama çözümü nasıl çalışır öğrenmek için lütfen blog yazımızı ziyaret edin.

Kart Saklama Nedir?

Tek tıkla ödeme, çevrim içi alışverişin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu yöntem sayesinde bir ürün veya hizmet satın alırken, ödeme işlemi sadece tek bir tıkla zahmetsiz ve kolay bir şekilde sorunsuzca tamamlanır. Ödemenin tek tıkla gerçekleştirilebilmesi için yapılan kart saklama işlemi, bilgileri her alışverişte tekrar girme zorunluluğunu ortadan kaldırarak yaşanan ödeme deneyimini önemli ölçüde kolaylaştırır.

Alışveriş sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan tek tıkla ödeme işlemi aynı zamanda güvenlik konularına da dikkat çeker. Online alışverişlerin genelinde hız ve kullanıcı dostu ödeme deneyimi kadar güvenlik de önemlidir. Lidio’ya ait tek tıkla ödeme çözümü olan Lidio Pass , müşterilerinizin saklı kartları üzerinden tek tıkla alacağınız ödemelerde devreye girerek kullanıcı bilgilerini en üst düzey güvenlik seviyesinde korur ve müşterilere hem pratik hem de güvenli bir ödeme çözümü sunar. Türkiye'de ilk ve yerli kayıtlı kart havuzu olan Lidio Pass, esnek altyapısı sayesinde sisteme e-posta veya cep telefonuyla giriş yapılmasını mümkün kılar. Müşteriler, bir kez kaydettikleri kart bilgilerini tekrar tekrar girmeden tüm Lidio Pass kayıtlı kart havuzu kullanan işyerlerinde ödeme yapabilirler.

Lidio Pass Ödeme Çözümü

Lidio Pass ödeme çözümü sayesinde işletmeler, müşterilerine pürüzsüz bir alışveriş deneyimi sunuyor. Türkiye’nin en büyük pazaryerlerine, perakendecilerine ve B2B iş modeline sahip işletmelerine finansal teknoloji çözümleri sunan Lidio’nun Lidio Pass servisi güvenli ve yüksek performanslı tek tıkla ödeme altyapısına sahiptir. Müşterilerinize Lidio Pass ile kredi kartlarını kaydetme olanağı sunabilir, web ve mobil kanallarınızda kart bilgisi girmeden kolayca ödeme yapmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca aidat modeli ile çalışan iş modellerinizde belirlemiş olduğunuz ödeme periyodları dahilinde tek tıkla tekrarlayan ödeme kurgusu gerçekleştirebilirsiniz. Lidio Pass işletmenizin dönüşüm oranlarını %10'nun üzerinde artırma şansı sunar.

Lidio Pass Sağladığı Avantajlar

Lidio Pass altyapısına birden fazla kart kaydederek müşterilerinizden tek tıkla ödeme alabilirsiniz. Ödeme sürecini kolaylaştıran bu sistem birçok avantaj sunar. Bu avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  1. Hata Azaltma: Tek tıkla ödeme, kullanıcı hatalarını ve ödeme bilgilerinin yanlış girilmesini azaltır. Bu da alışveriş sürecindeki olası sorunları en aza indirir ve kullanıcı deneyimini iyileştirir.
  2. Sepette Terk: Tüketicilerin ödeme işlemini kolayca tamamlayabilmesi için kayıtlı kartlar iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. Kayıtlı kartlar üzerinden yapılan alışverişlerde süreç kısalır ve sepetten dönme ya da sepette terk oranı düşer. Buna ek olarak tüketiciler kartlarını sakladığı markalardan daha sık alışveriş yapma eğiliminde olurlar. Özetlemek gerekirse, Lidio Pass tek tıkla ödeme müşteri sadakatinizi artırmanıza yardımcı olur.
  3. Mobil Uyum: Lidio Pass, mobil cihazlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları her an mobil cihazlarından da tek tıkla alışveriş yapabilir.
  4. Ödeme Geçmişi İzleme: Kullanıcıların geçmişteki ödeme işlemlerini izlemelerine olanak tanır. Daha önceki alışverişlerin takip edilebilmesi bütçe planı yapmayı kolay hale getirir.
  5. Farklı Ödeme Seçenekleri: Lidio Pass, kullanıcılara farklı ödeme enstrümanlarını konsolide kullanma seçeneği verir. Lidio Pass ile birlikte Akıllı İşlem Yönlendirme, Sahtecilik Önleme gibi araçları da kullanarak satışlarınızı artırabilirsiniz.
  6. Lidio Pass Kampanyaları: Lidio Pass kullanan işletmeler tek tıkla yapılan ödemelerde ya da Lidio Pass üzerinden yapılacak ilk alışverişlerde müşterilerine özel indirimler, promosyonlar veya ödüller sunabilir.
  7. Lidio Pass Hizmeti Nereden Alınır?

    Lidio’ya web sitesinden başvuru yapmanız mümkündür. İlgili sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Başvur” sekmesine geçiş yaparak başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Aynı gün alanında uzman kişiler tarafından risk değerlendirmesi için iletişim sağlanır. Yapılan değerlendirme sonrası evraklar ve sözleşme tamamlanarak API dokümanı yollanır. Ardından sisteme entegre olup Lidio Pass’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Lidio Pass hizmeti için üye olurken herhangi bir ücretlendirme alınması söz konusu değildir. Ancak platformdan yararlanmak için ürün kataloğu ve alışveriş sepeti sunan bir arayüze sahip olmanız gerekir. Bunun yanında, ödeme güvenliğini sağlamak adına web sitesinde SSL sertifikası kullanımı zorunludur. Satışa sunduğunuz ürünle ilgili olarak ilgili makamlarca verilen lisans ve belgelerin mevcut olması önemli bir detaydır.

    Lidio Pass Ödeme Çözümü Ne Kadar Güvenilir?

    Lidio altyapısı, PCI DSS Seviye 1 Sertifikasyonu'na sahip olup uygulamalar bu standartlarla yönetilir. Lidio ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası lisanslı bir ödeme kuruluşudur. Kullanıcılarına gerekli güvenli altyapıyı sunan Lidio sisteminde 3D Secure, non 3D, half 3D, full 3S desteği de sunulur. İş yerleri, Lidio sayesinde kendi risk profillerine ve tercihlerine göre uygun çözümleri seçme imkanına sahiptir.

    Siz de müşterilerinizden tek tıkla ödeme almak, sepette terk oranlarınızı minimize etmek, müşteri sadakatinizi artırmak ve kullanıcılarınıza pürüzsüz bir ödeme deneyimi sunmak için Lidio Pass kullanmaya başlayın, satışlarınızı artırın!