img\blog\linkleodemeyontemleri@2x.png

Linkle Ödeme Nedir?

09.02.2024
2 dakikalık okuma

Linkle ödeme nedir, linkle ödeme sistemi nasıl çalışır, avantajları nelerdir, ve linkle ödeme nasıl alınır merak ediyorsanız detaylı bilgi için blog yazımızı okuyun!

Linkle Ödeme Nedir?

Linkle ödeme alma , hızlı ve kolay ödeme çözümü sunan bir ödeme yöntemidir. Bu sistem hem mağazada gerçekleşen fiziksel satışlarda hem de internet alışverişlerinde sıklıkla tercih edilir. ‘‘Linkle ödeme nedir?’’ sorusu kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sıkça merak edilen bir konu haline geldi. Blog yazımızda Linkle Ödeme yöntemine dair detayları bulabilirsiniz.

Linkle tahsilat komutu verildiğinde sanal pos altyapı sağlayıcısı, ilgili ödeme sayfasının linkini oluşturur. Ardından oluşturulan ödeme linki müşterinin telefon numarasına SMS veya e-mail adresine mail olarak gönderilir. Müşteriler de linki gönderilen ödeme sayfasına girip kart bilgilerini girerek ödeme işlemini kolayca tamamlayabilirler. Link ile ödeme, özellikle çevrim içi alışverişlerde pratik ve güvenli bir ödeme alternatifir.

Linkle Ödeme Sistemi Nasıl Çalışır?

Linkle ödeme yöntemi , web sitesi ya da herhangi bir entegrasyona gerek duymadan, zaman ya da mekandan bağımsız tek bir link üzerinden doğrudan ödeme almayı sağlar. Link ile ödeme alma işlemi, hızlı ve güvenli ödeme alıp kolay raporlama yapma imkanı sunar. Ödeme linki bağlantısı, genellikle web URL'si olarak temsil edilir. Oluşturulan bağlantı; SMS, e-posta, Whatsapp veya diğer iletişim yollarıyla gönderilir. Müşteri, bağlantıya bastığında açılan ödeme sayfasını görür ve gerekli bilgileri girerek işlemi tamamlar. Bu bilgiler, linkle ödeme aracı tarafından işlenir ve ödeme alınır. İşlem başarıyla tamamladıktan sonra onay mesajı tüketiciye gönderilir. 

Linkle Ödeme Almanın Avantajları Nelerdir?

Linkle ödeme alma birçok avantaja sahiptir. Bu avantajlardan öne çıkanlar;

  • Uzaktan, hızlı ve her kullanıcıya uygun ödeme altyapısı.
  • Müşterilere çeşitli ödeme alternatifleri sunmak.
  • Web sitesi sahibi olmaya gerek kalmadan ya da ayrı bir entegrasyon gerçekleştirmeden ödeme alma imkanı.
  • Pos cihazları ve internet sitesi gibi altyapılara yatırım yapmadan ödeme alarak maliyetleri azaltmak.
  • Linkle ödeme ile kolay raporlama imkanı
  • Basit ve anlaşılır arayüze sahip ödeme ekranları.  

  • Ödeme sürecinin kolayca tamamlanmasını sağlayan link ile ödeme alma yöntemi satışlarınızı artırmanıza yardımcı olur.

    Lidio Linkle Ödeme Nasıl Alınır?

    Çeşitli finansal ödeme çözümleri sunan Lidio’nun Linkle Ödeme ürünü ile müşterilerinizden yapacağınız tahsilatları tek bir link üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Lidio iş yeri paneli veya API kullanarak göndereceğiniz özel bağlantı ile işlemlerinizi tüm banka kartlarından tek çekim veya taksitli olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu link ile ödeme alma yöntemi, işlemlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlamanızı sağlar. Bu sistem, hem satıcılar hem de müşteriler için kolay bir ödeme olanağı sunar. 

    Linkle Ödeme Güvenli Mi?

    Son zamanlarda internet üzerinden yapılan alışverişlerin güvenliği hem işletmelerin hem de kullanıcıların en önem verdiği konulardan biri haline gelmiştir. Uzaktan temassız ödeme sağlayan bu yöntem güvenli bir ödeme altyapısı aracılığı ile müşterilere sunulduğu takdirde güvenlik açığı yaratmayacak risksiz bir ödeme alma seçeneği olarak kabul edilir. Buradaki en kritik konu tahsilat gerçekleştirecek işletmelerin, ödeme altyapılarını Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası lisanslı ödeme hizmeti sağlayıcılarına emanet etmesidir.

    Linkle Ödeme Almak Kimler için Uygun?

    Lidio Linkle Ödeme genellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, serbest çalışanlar, çevrim içi satıcılar ve hizmet sağlayıcıları için son derece uygun bir seçenektir. Bu yöntem, fiziksel bir mağaza veya web sitesi olmayan işletmeler için ideal olduğu kadar bireysel veya kurumsal işletmeler için de uygundur.