img/sanal-pos-nasıl-alınır@2x.jpg

Sanal POS Nasıl Alınır?

13.09.2023
2 dakikalık okuma

Lidio Sanal POS kullanarak ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebileceğiniz ödeme sayfaları tasarlayın. Ödemeleriniz hesabınıza sizin belirlediğiniz vadelerde en avantajlı komisyon oranları ile geçsin. Detaylar blog yazımızda!

Sanal POS Nasıl Alınır?

Türkiye’de sanal pos kullanılarak yapılan alışverişlerde senelik bazda önemli yükselmeler gözlemek mümkün. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) “internetten yapılan kartlı ödeme işlemleri” raporu sadece 2021 - 2022 yılları arasında bile yerli kartlarla yapılan yurt içi ve dışı kullanımlarda %28 artış olduğunu belirtiyor. Yerli ve yabancı kartlarla sadece yurt içinde yapılan alışverişlerde de %41’lik bir artış yer alıyor.

Sanal POS Avantajları

Sanal pos alışverişi birçok avantajı beraberinde getirdiği için de hızla artan kullanım yüzdelerine sahip. Dijital platformlar için tasarlanan, güvenlik sertifikasına sahip, kullanıcı dostu pratik sistemler tüketicide güven duygusunun oluşmasını sağlıyor. Bununla birlikte ticaretin 7 / 24 sürekliliği de ödeme sistemiyle doğrudan bağlantılı. Firma sahibi sanal ödeme sistemleri aracılığı ile sipariş bilgileri ve benzeri detayları da anında görüntüleyip raporlayabiliyor.

E ticarette müşterinin güveni her şeyden önce gelir. Siz de online satışlarınızı ve hedef kitlenizin memnuniyetini artırmak için en güvenli ve en uygun pos komisyon oranlı sanal pos firması hangisi sorusunun yanıtını araştırıyor musunuz? Firmayla anlaşmadan önce yapılması gereken işlemleri ve bazı pratik detayları göz önünde bulundurmanız işlerinizi hızlandıracaktır.

Sanal POS Satın Almak İçin Neler Gerekli?

Hazır sanal pos satın almak için öncelikle bir e ticaret sitenizin olması gerekiyor. Sitenin bir süredir kullanımda olması ise işlemleri daha da kolaylaştırır. Ödeme sistemi için başvururken “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası” (TCMB) lisanslı ödeme kurumlarıyla bağlantıya geçebilirsiniz. Başvurmadan önce sitenizin şu kriterlere sahip olması gerekir:

  • SSL: Veri haberleşmesini üst düzey şifrelemeler yoluyla güvenli kanallarda tutan bu belgeye dijital sertifika da deniyor. SSL sertifikasını web sunucunuza yükleyebilirsiniz. Yüklü olup olmadığını kontrol etmek için site isminin önündeki uygulama protokolüne bakmanız yeterli. Sitenizde bir SSL sertifikası varsa isminin önünde HTTPs görmeniz gerekir.
  • Ürün/Hizmet: Sitenizde satmak istediğiniz ürün veya hizmetin yer alması bankalar için önemli kriterlerden biri. Bankaların veya ödeme sistemlerinin ne için kendi kanallarını kullandıracağını bilmesi gerekir. Dolayısıyla sitede satışa hazır ürün ve hizmet tanımlarının, görselleriyle birlikte bulunması tercih edilir.
  • Kanuni Bilgilendirmeler: Sitenizde e ticaret yapmak için “Mesafeli Satış Sözleşmesi”, “Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Dair Sözleşme” gibi hukuksal metinlerin bulunması da önemli kriterler arasında.

Sanal POS İçin Gerekli Belgeler

Online ticaret sistemini güvenli hale getiren sanal pos gerekli belgeler arasında bazı evrakların bankaya veya çalışılacak ödeme sistemi firmasına sunulması önem taşıyor. Bu belgeler şirket türüne göre farklılık gösteriyor. Şirket yapısına göre ihtiyacınız olan evrakları tabloda görebilirsiniz: - - - buraya image olarak tablo gelecek.

Sanal POS Şirketleri

Sanal pos alternatifleri arasından seçim yaparken size en uygun olanına karar vermeniz zaman alabilir. Bu kararı verirken fayda/maliyet ekseninde düşünmeniz gerekir. Hangi sanal pos sizin için en iyi faydayı sağlıyorsa onun üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Sanal pos şirketleri genel olarak şu hizmetleri vermelidir:

  • Kolay Uyumlanabilir Altyapı: Ödeme sisteminin birçok farklı platformda hizmet verebilmesi gerekir. Bu noktada tercihinizi popüler kodlama dillerine sahip olanlardan kullanmanız siteye entegrasyonda da kolaylık sağlar. Özellikle .NET, Java, PHP ve ASP dilleriyle kodlanmış olanları tercih edebilirsiniz. Bu sistemin kolay entegre edilebilir API kodlarına sahip olması da entegrasyonu hızlandıran önemli sebepler arasında yer alır.
  • Güvenlik Sistemleri: :Tüketicinin sanal pos işlemleri sırasında kendini güvende ve rahat hissetmesi önemlidir. Tahsilat esnasında üst düzey şifreleme sistemlerinin kullanılması gerekir. Bununla birlikte pos şirketinin tüm süreçte aynı güvenlikli veri yolunun kullanıldığını taahhüt etmesi gerekir.
  • Ödeme Kolaylıkları:Birden fazla kart ile parçalı ödeme yapılması, alternatif taksit imkanları, saklı kartla tek tıkla ödeme, havale/EFT veya anında kredi gibi ödeme seçenekleriyle kolaylık sağlayan sanal pos firmalarını tercih etmeniz müşteri memnuniyetini artırır.

Sanal pos ücretleri ve komisyonlarına göre yapacağınız tercihler sattığınız ürün veya hizmetin sürekliliği ve müşteri sadakati için öncelikli kriterdir. Bu nedenle çevrenizdeki e ticaretle ilgilenen kişilerin kullandığı ürünlere de göz atabilirsiniz. Kullanıcı yorumlarına dayalı sanal pos tavsiye ve önerilerinde de aynı kriterlere dikkat ederek doğru kararı vermeniz mümkün.

Sanal POS Entegrasyonu

Sanal pos başvurusunun sonuçlanmasından bir sonraki aşama ise hizmetin sitenize entegrasyonu. Entegrasyon için sitenizin kurulumunu yapan firma ile bağlantıya geçebilirsiniz. Sanal pos uygulamasını sitenize entegre etmek için satın aldığınız şirketin size özel uygulama programlama arabirimi olarak isimlendirilen “API” göndermesi gerekir.

Sitenizde sanal ödeme eklentisini kurduktan sonra, bu kodu ilgili bölüme yazarak sistemin çalışmasını sağlamanız entegrasyon için yeterli olur. Böylelikle müşterileriniz sanal pos alışveriş kolaylığından faydalanırken siz de raporlama, ödeme takibi gibi ekstra avantajlara sahip olursunuz.

Sitenizde farklı kredi ve banka kartları için alternatif sanal pos seçenekleri oluşturabilir veya tüm kartların tek platformda yer aldığı ve rahatlıkla kullanıldığı sanal pos şirketleri ile bağlantıya geçerek işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. 7/24 destek hattına sahip, sizinle sürekli iletişimde olan ve tüm güncellemelere anlık olarak ulaşabildiğiniz şirketler de başlangıç ve ilerleyen aşamalarda avantaj sağlar. En avantajlı pos komisyon oranlarına, ertesi gün ödeme seçeneklerine sahip, Lidio Pass’te 56 milyon kayıtlı kart ve aylık 16 milyondan fazla işlem adedi gerçekleştiren Türkiye’nin en büyük dijital ödeme platformu Lidio ile hızlı ve güvenilir ticaretin keyfini çıkartın. Lidio Sanal POS entegrasyonu ile dünya standartlarındaki finansal teknolojiyi hemen bugün işinizde kullanmaya başlayın.