img/blog/e-ticaret-10-eklenti@2x.jpg

E-Ticaret Siteniz İçin 10 Farklı Eklenti

26.01.2024
5 dakikalık okuma

E-ticaret eklentileri, satıcıların sitelerini geliştirmeleri için tasarlanmıştır. Bu eklentiler ile iş süreçlerinizi daha hızlı yönetebilirsiniz. Detaylar blog yazımızda!

E-Ticaret Siteniz İçin 10 Farklı Eklenti

E-Ticaret eklentileri arasında hangisinin siteniz için en iyisi olduğunu biliyor musunuz? Tercih yapmak kimi zaman çok zor olabilir. Sadece Wordpress’in eklenti dosyasında 60 binden fazla uygulama var. Bu kadar fazla aplikasyon arasında sizin için en iyi olanları nasıl seçebilirsiniz? En popüler olanları sizin için inceledik.

E-Ticaret Eklentileri

Ticaret yapmak için kuracağınız internet sitesine entegre edeceğiniz eklentilerin mevcut yapıyla uyumlu çalışması önemlidir. Eklentilerin güvenliğe odaklı olması ve tehlikeli girişimleri engelleyebilmesi de gerekir. Özellikle e-ticaret platformları hassas kişisel verileri işlediği için güvenlik hayati bir kriter olarak öne çıkar. İşte popüler ve yüksek güvenlikli eklenti önerileri:

WooCommerce

Dünyanın en popüler açık kaynaklı e-ticaret entegrasyonu WooCommerce hakkında kısa teknik bilgiler şöyle:

  • Kullanan internet sitesi sayısı: 6+ milyon
  • Türkiye’deki kullanıcı sayısı: 46+ bin
  • 67 dilde etkin
  • Yükleme önerileri: PHP 7.2 / MySQL 5.6 veya üzeri
WooCommerce ile marka ve sektöre uygun temalar seçerek ilgi çekici vitrinler oluşturabilirsiniz. Alışveriş sepeti deneyimi optimizedir ve gelirinizi artırmaya yönelik ipuçları da içerir. Ürün blokları modüler ve özelleştirilebilir şekilde tasarlanır. Açık kaynaklı uygulamayı kendi siteniz için pratik şekilde özelleştirebilirsiniz. Entegrasyondan sonra pazarlama geliştirmesi için Google Ads, HubSpot, Mailchimp ve Facebook gibi sosyal kanalları kullanmaya başlayabilirsiniz. Bununla birlikte satışı güçlendirmek için birçok bilgiye uygulamanın panosundan ulaşabilirsiniz. Ücretsiz mobil uygulaması sayesinde mağazanızı her yerden kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Bigcommerce

Özellikle yoğun alışverişlerin olduğu “black friday” gibi günlerde %99.99 oranında artırılmış performansı ile öne çıkan Bigcommerce hakkındaki genel bilgiler şöyle:

  • Uygulamayı kullanan internet sitesi sayısı: 145+ bin
  • Türkiye’de aktif kullanan site sayısı: 10
  • Uygulama ilk 15 gün deneme sürümüyle gelir ve daha sonra ücretlendirilir.
Yazılım olarak Shopify’a benzeyen bir sistem olan Bigcommerce açık kaynak kodlu değil. Ücretli olan site şirketin yapısına göre değişen 4 ayrı ödeme planı içerir. Çok güçlü bir SEO uygulaması barındıran eklentide kullanılabilecek bant genişliği, depolama alanı miktarı sınırsızdır. Dilediğiniz kadar ürün ve personel girişi yapabilirsiniz. eBay, Amazon gibi uygulamalara doğrudan entegre olabilirsiniz. Ürünlerinizin Facebook ve Instagram üzerinden satışını gerçekleştirebilirsiniz. Terk edilmiş alışveriş sepeti gibi özel uygulamalar, siteyi ödeme sayfasındayken bırakan müşterinin geri kazanılabilmesi için oldukça fazla avantaj sağlar.

Yoast SEO

Yoast SEO birçok web sitesinde ücretsiz ve otomatik gelen eklentiler arasında olduğu için oldukça popülerdir. Bununla birlikte arama motorlarından trafik ve satış çekmek için de oldukça avantajlı bir uygulamadır. Eklentiyle ilgili bazı bilgiler:

  • Kullanan internet sitesi sayısı (Sadece Shopify için): 8+ bin
  • Türkiye’de aktif kullanan site sayısı: 9
  • SEO amaçlı Yoast premium kullanan site sayısı: 11+ milyon
Yoast eklentisi siteniz için temel SEO bilgilerinin hepsini kolaylıkla entegre etmenizi sağlar. Özellikle kanonik URL ve meta tag uygulamalarında otomatik optimizasyon imkânı tanır. Markanız için en iyi başlık ve meta açıklamalarını kolaylıkla yapabilirsiniz. Sitenin yüklenme zamanlarında en iyi rakamları yakalamanız için uygulama açıklamaları ve eğitimleri barındırır. Eklenti 55 dilde kolaylıkla kullanılabilir.

CollectAction

CollectAction eklentisi birçok farklı e ticaret altyapısını destekleyen bir ortak platform olarak kullanılıyor. Kullanıcı memnuniyeti ve satışların artırılması için gerekli tüm eklentileri bir arada bulmak mümkün. CollectAction’ın sağladığı avantajlardan bir kısmı şöyle:

  • 60 uygulamayla alışverişin kişiselleştirilmesi
  • Video içerikleri, kişiye özel promosyon gibi uygulamalar
  • 7 gün ücretsiz deneme ve koşulsuz iptal hakkı
CollectAction sitenizde dolaşan kullanıcıya özel hizmetler vermenizi sağlar. Karşılama mesajıyla yeni ziyaretçiyi siteye bağlarken kullanıldıkça eğilimlere göre kişiye özel bilgiler de vermek mümkün olur. Ticimax gibi kargo entegrasyonları ile lojistiğinizi yönetebilirsiniz. Çok kanallı satış ve pazarlama için ideal uygulamalar Akinon ve Inveon ile kendi tasarımınızı yapabilir, satışlarınızı artırabilirsiniz.

Ecwid

Çok kısa sürede sıfırdan web sitesi oluşturmanızı sağlayan bu uygulama ile kodlama ve yazılım kurulumuna gerek olmaz. Ürünlerinizi özellikle sosyal medya üzerinden satmak istiyorsanız Ecwid ideal. Uygulama hakkında kısa bilgiler şöyle:

  • Uygulamayı kullanan site sayısı: 936+ bin
  • Türkiye’deki kullanıcı sayısı: 896
  • 70+ ödeme kanalı
Dünyanın her yerine satış yapmanızı sağlayan bu uygulama sayesinde envanteri merkezi hale getirebilir, siparişlerinizi yönetebilirsiniz. eBay ve Amazon gibi platformlarda satış için paneli kullanabilirsiniz. Uygulamayı kullanarak mağaza içinde de satış yapma avantajına sahip olursunuz.

Jetpack

Sitenizin güvenliğini maksimize eden Jetpack otomatik gerçek zamanlı yedeklemeler ve kolay geri yüklemeler yapar. Kötü amaçlı yazılım taramaları ve spam koruması dahil tüm güvenliği sağlar. Uygulama özellikle Wordpress kullanımında ideal. Jetpack ile ilgili bazı bilgiler şöyle:

  • Kullanan Wordpress site sayısı: 5+ milyon
  • Başlangıç yedek depolama alanı: 10 GB
  • Ürünü satın aldıktan sonra 14 gün içinde iade garantisi
Wordpress site güvenliği için gerçek zamanlı yedeklemeler ve kolay geri yükleme imkânı sağlayan uygulamada otomatik kötü amaçlı yazılım uygulamalarını da yapmanız mümkün. Güçlü spam koruması sayesinde istenmeyen yorumlar ve formları anlık olarak kontrol edebilirsiniz. Uygulamada sitenin yüklenme hızını artıran Jetpack Boost veya VideoPress gibi avantajları yakalamak da mümkün. Bununla birlikte sitenin SEO optimizasyonu için de Jetpack kullanabilirsiniz.

AlsoBought

Çevrimiçi alışverişlerde kullanıcı yorumları önemli rol oynar. Bu yorumların yanı sıra kullanıcıya, baktığı ürünle birlikte satın alacağı alternatifler oluşturmak da satış hacmini artırır. AlsoBought da çapraz satışları önemli ölçüde artıran bir uygulama. Uygulamayla ilgili bazı genel bilgiler şöyle:

  • Uygulamayı kullanan sitelerdeki sipariş sayısı: 500+ milyon
  • Kullanan Shopify mağazası: 25+ bin
  • 30 günlük ücretsiz deneme süresi
Uygulama sayesinde çapraz satışı artırabilirsiniz. Ayrıca mağazanızın tüm satış geçmişini görebilir, yeni sipariş ve ürün güncellemelerini analiz edebilirsiniz. AlsoBought uygulamasını mağazanızdaki tüm ürünler için kullanabilir, tüm siparişlerde sınırsız avantaj sağlayabilirsiniz. Eklenti site trafiğine bağlı değildir. Kullanıcı arayüzünü özelleştirerek metin, stil ve tema ayarlaması yapabilirsiniz. Çapraz satış için tetikleyici mesajı hem ürün hem de sepet sayfalarında göstererek müşterinize kolaylık sağlayabilirsiniz.

SEO Backpack

Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda görünmesi için geliştirilmiş bir uygulama olan SEO Backpack ile kolay optimizasyon mümkün. Sitenizdeki olası iyileştirme alanlarını bildirerek tek bir tıklama ile düzeltmenizi sağlayan uygulama hakkında öne çıkan bilgiler şöyle:

  • Google, Bing ve Yandex’i destekleyen 40 farklı SEO özelliği barındırır.
  • Aramada görünen ancak sitede bulunmayan 404 kodlu sayfaları bularak buraya gelen müşterinizi aktif bir sayfaya yönlendirir.
  • Arapça veya daha farklı dillerde de destek sağlar.
Uygulama SEO puanınızı doğrudan kontrol panelinde gösterir. Trafiği artırmak ve hataları düzeltmek için uygulamadaki uyarıları takip ederek tek tıkla düzeltmeleri yapabilirsiniz. Facebook, opengraph ve Google Publisher desteği sağlayan Backpack algoritması sayesinde sitenizdeki tüm SEO analizleri gerçekleştirilir ve kişisel raporunuz size iletilir.

AlsoViewed

Sitenizdeki müşterilerin incelediği ürünler hakkında bilgi veren “AlsoViewed” uygulamaları sayesinde alışveriş trendlerini analiz etmeniz mümkün. Bu uygulama ile hem müşterileriniz hem siz en çok görüntülenen ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Uygulamanın avantajları şöyle:

  • Sitenizdeki ürünlerin performansı, müşterilerinizin eğilimi ve incelenen ürün kriterlerini inceleyebilirsiniz.
  • Kolay yapılandırmayla sitenize pratik şekilde entegre edebilirsiniz.
  • Uygulamaları tüm e-ticaret web sitesi platformlarında çalıştırabilirsiniz.
E-Ticaret sitesinde alışveriş yapan müşterilerinizin neyle ilgilediğini onlara göstermek için bu uygulaları kullanabilirsiniz. Ana sayfada anonim ziyaretçilere örnekler sunabilir, ziyaretçi profiline göre kişiselleştirilmiş iletişim sağlayabilirsiniz. Birden fazla satış stratejisini bir arada kullanarak müşterinin alışverişi tamamlaması için en optimize fırsatları sunan uygulamalar sayesinde satışlarınızı artırabilirsiniz. Müşterileriniz eklentiler sayesinde sitenizdeki ürünler arasından seçim yapabilir, soru görüş ve öneriler için sizinle hızlı şekilde iletişime geçebilir. Lidio ile de alışverişte sınırsız güvenlik ve özgür ödeme seçeneklerinin konforunu deneyimler.