img/blog/kart-saklama-nedir@2x.jpg

Kart Saklama Nedir?

28.09.2023
1 dakikalık okuma

Kart Saklama Nedir? Tek Tıkla Ödeme Nasıl Alınır? Detaylar İçin Blog Yazımıza Göz Atın!

Kart Saklama Nedir? Kart Saklama hizmeti Güvenli Midir?

Online alışverişin hızını ve konforunu arttıran kart saklama hizmeti çevrimiçi alışverişin en popüler uygulamaları arasında yer alır. Sıkça tercih edilen kredi ve banka kartı ödemelerinin dijital bir ortamda saklanması ödemede pratik ve kolaydır. Online yapılan alışverişlerde ödeme paneli açıldığı anda dijital bir depoda beklemekte olan kartlardan birisi seçilerek işlem tamamlanır. Bu alışverişin kolaylığı ve müşteri memnuniyetinin sürekliliği için çok önemlidir. Pandemi döneminde sadece Amazon’daki market siparişlerinin 50 kat arttığı göz önüne alındığında pratik ödeme sistemlerinin cazibesi çok daha rahat anlaşılabilir.

Kart Saklama Nedir?

Güvenli kart saklama online alışveriş sonuçlanana kadar kesintisiz sürmesini sağlayan önemli bir uygulama. Seçenekleri sınırsız olan potansiyel müşteri her zaman, alışveriş için en pratik ve rahat ödeme yolunu sunan firmayı tercih eder. Kart saklama sistemleri bu noktada işleri kolaylaştırır. Her alışverişte aynı bilgilerin tekrarlı şekilde ödeme ekranına girilmesi uğraş ve zaman gerektirir. Kart saklama sistemi sayesinde tüketici ile firmanız arasında güvene dayalı, sürekli bir ilişki zemini oluşur.

Araştırma şirketlerinin 2022 yılı raporlarına göre Türkiye’de çevrimiçi alışveriş yapan tüketicilerin %31’i haftada, %26’sı ayda birkaç kez online yemek siparişi veriyor. Online market alışverişlerinde ise durum şöyle:

  • Haftada birkaç kez alışveriş yapan kişi oranı %30
  • Ayda birkaç kez çevrimiçi market alışverişi yapan kişiler ise %26. Tüketicilerin bu kadar yüksek oranda alışveriş yaparken güvenli ve kolay ödeme sistemlerini tercih etmeleri ise kaçınılmaz.
  • Kart saklama teknolojisi sayesinde müşterileriniz ödeme işlemlerini hızla tamamlarken pürüzsüz bir alışveriş deneyimine ortak olur. Sistemin aktivasyonu için kullanıcının hesap ya da kredi/banka kartlarını sadece bir defa kaydetmesi ve bilgilerin saklanmasıyla ilgili onayları vermesi yeterlidir. Geniş güvenlik sistemleriyle desteklenen bu uygulama hem müşterinin ödeme adımını olabildiğince konforlu hale getirir hem de kartını kaydettiği siteden tekrar alışveriş yapması için onu motive eder.

    Kart Saklama Sistemi Nasıl Çalışır?

    Her alışveriş sonrasında tekrar tekrar aynı kart bilgilerinin doldurulması zorunluluğunu ortadan kaldıran kart saklama sisteminin çalışma prensibi, müşteri açısından oldukça basittir. Yapılan alışveriş sonrasında site ile entegre edilmiş sistem, kullanıcıdan kart bilgisinin saklanması adına bir onay ister. Onay sonrasında müşteri, sonraki alışverişlerinde ödeme ekranında kayıt ettiği kart ya da kartlar arasında seçim yapmak dışında bir adımla vakit kaybetmez.

    Lidio’nun 54 milyon kayıtlı karta ev sahipliği yapan PCI DSS Level 1 sertifikalı alt yapısı sizin için kart saklama sürecini hem yüksek güvenli hem de pratik hale getirir. İşletmenizin yapısına ve sunduğu hizmete göre özelleştirilebilen bu sistem ile müşterilerinize tek tıkla ödeme ya da tekrarlayan ödeme gibi alternatifler sunabilir, müşteri memnuniyetini artırarak satışlarınızı yükseltebilirsiniz.

    Kart Saklama İle Birden Fazla Kart Saklanabilir Mi?

    Kart saklama hizmeti ile sunulan kolaylıklar sadece kart bilgilerini güvenle kaydetmeyi değil aynı zamanda farklı kartlara pratik şekilde ulaşmayı da içerir. Sisteme birden fazla kart eklenerek bir bulut cüzdan oluşturulabilir. Böylece ödeme ekranına gelindiğinde kayıtlı kartlar arasında tercih yapmak dışında bir işleme gerek duyulmaz.

    Kart Saklama Sisteminin Avantajları Nelerdir?

    Kart saklama sisteminin dikkat çeken avantajlarından bazıları şöyle:

    • Alışverişin en kritik anı olan ödeme aşamasında işlemi pratikleştirerek başarı oranını artırır.
    • Müşterilere kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunar.
    • İşletme ve müşteri arasında güvenli bağ oluşturur.
    • Müşterinin ihtiyaç anında alışveriş yapması için kart bilgilerinin kayıtlı olduğu siteye yönelmesi için motive eder.
    • Sistem sadece onaylı kartları kabul ettiği için işletmenin ödeme alma adımında yaşayabileceği olumsuzlukların önüne geçer.
    • Hem müşterinin hem de işletmenin vakitten ve enerjiden tasarruf etmesini sağlar.
    • Alışverişin son aşamasında pratik olmayan ödeme şekilleri nedeniyle yaşanan sepette terk oranını minimize eder.

    Lidio Kart Saklama Sistemi Nedir?

    Güvenli kart saklama sistemiyle 54 milyon karta ev sahipliği yapan Lidio, PCI DSS Level 1 sertifikası ve TCMB lisansıyla dünya standartlarında bir hizmet sunar. Lidio Pass ile kullanıcılara hem birden fazla kartı kaydetme hem de kartlarının limitlerinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanabilecekleri farklı ödeme araçlarıyla da dikkat çeker.

    Lidio Sanal POS, parçalı ve tekrarlayan ödeme teknolojileri ile hem müşteri hem de işletme için ayrıcalıklı bir deneyim sunar. Üstelik Lidio kart saklama hizmeti ile entegre çalışan özel çözümleriyle farklı sektörlere yönelik pratik uygulamalarla bu deneyimi en mükemmel hale getirir.

    Lidio Kart Saklama Sistemi Nasıl Çalışır?

    Kart bilgilerini tamamen güvence altına alan bu sistem, dijital bir ödeme anahtarı(token) oluşturarak üçüncü kişilerin kartlara ulaşmasını kesin olarak engeller. Lidio’nun gelişmiş ödeme yöntemi olan Pass sayesinde müşterilerinize uçtan uca kesintisiz bir alışveriş deneyimi sunarak satışlarınızı artırmanız mümkün. İşletmenizdeki profesyonel hizmet ile milyonlarca yeni kullanıcıya çok kolaylıkla erişebilirsiniz. Lidio’nun ödeme sistemleri ve avantajları ile güvenilir ve keyifli alışverişe hemen başlamalarını sağlayabilirsiniz.