img/blog/linkle-odeme@2x.png

Web Siteniz Olmadan Ödeme Almanın Yolu Link ile Ödeme

07.09.2023
2 dakikalık okuma

Link ile ödeme alma nedir, nasıl kullanılır, linkle ödeme almak güvenli midir öğrenmek için blog yazımıza göz atın!

Web Siteniz Olmadan Ödeme Almanın Yolu: Link ile Ödeme

Çevrim içi alışveriş platformlarının yaygınlaşması, ürün çeşitliliğinin artması, aranan ürüne bu platformlardan daha kolay ulaşılması ve pandeminin tüketici alışkanlıklarında yarattığı bazı değişiklikler, fiziksel alışverişlerdeki düşüşün nedenleri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla pek çok işletme için önceliğin artık e-ticaret olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fiziksel bir mağazaya ve web sitesine sahip olmadan da internetten satış yapabilirsiniz. Peki, bu şartlarda bireysel veya kurumsal olarak e-ticaret yaparken ödemelerinizi nasıl tahsil edebilirsiniz? Son dönemde hızla yaygınlaşan link ile ödeme alma yöntemi sayesinde ödemelerinizi kolay ve güvenli bir şekilde alabilirsiniz. Çevrim içi alışverişlerin yaygın olduğu bu dönemde, ödemelerinizi link aracılığı ile almak sizin için pek çok açıdan avantaj sağlar. Ayrıca bu yöntem güvenli alışveriş konusunda cesaretlenen tüketicinin alışveriş yapma potansiyelini de artırır.

Link İle Ödeme Alma Nedir?

Sanal POS’a ihtiyaç duymadan ödeme almayı sağlayan yönteme link ile ödeme alma denir. Bu yöntem teknik prosedürler ile uğraşmanıza gerek kalmadan, yalnızca link paylaşımı yoluyla kurulan bir sistem sayesinde ödeme alabilmenizi sağlar.

Link ile Ödeme Alma Yönteminden Kimler Faydalanabilir?

Link ile ödeme alabilmek için profesyonel bir işletmeniz olmanız gerekmez. Link ile ödeme alma sisteminden; • Evde üretim yapan ve ürünlerini internet aracılığı ile satmak isteyen kişiler, • Web sitesi kurmadan yalnızca Instagram, Facebook veya farklı sosyal medya platformları aracılığıyla satış yapmayı tercih eden kişiler, • Çeşitli e-ticaret siteleri üzerinden satış yapmayı planlayan kişi veya işletmeler, • Mevcut fiziksel mağazası kapanmış olan ve ürünlerini internet üzerinden satmayı planlayan kişiler, • Mevcut web sitesi üzerinden satış yapmayı planlayan kişi veya işletmeler yararlanabilir.

Link İle Ödeme Alma Sistemi Nasıl Kullanılır?

Sattığınız ürün ve hizmetler karşılığında ödeme almanızı sağlayan en kolay ve en güvenilir yöntemlerden biri link ile ödeme almaktır. Kolay entegrasyon özelliği bulunan bu yöntemi kullanmak için herhangi bir teknik altyapıya veya web sitesine ihtiyaç yoktur. Bu yöntemi kullanmak için ödeme detaylarının yer aldığı bir çevrim içi ödeme linkini e-posta, SMS ya da WhatsApp aracılığıyla müşterilerinize göndererek ödemenizi kolayca alabilirsiniz. Müşteriniz gönderdiğiniz linke tıkladığında güvenli bir ödeme sayfasına yönlendirilir. Kart bilgileri müşteri tarafından girildikten sonra ödeme tamamlanır ve birkaç gün içerisinde otomatik olarak hesabınıza geçer.