img/blog/sizin-icin@2x.jpg

Sizin için En Faydalı Olacak Ödeme Sistemi Sağlayıcısını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

02.05.2023
2 dakikalık okuma

Sizin için En Faydalı Olacak Ödeme Sistemi Sağlayıcısını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ödeme süreçlerini yönetirken Ödeme Sistemi Sağlayıcısı olarak da bilinen PSP seçimini firmanızın ihtiyaçlarına uygun olarak yapmalısınız. Bu sayede tüm ödeme uygulamalarına esneklik ve kolaylık kazandırmanız mümkün hale gelir. Sizin için en faydalı olacak ödeme sistemi sağlayıcısını belirlerken bazı kriterlere dikkat etmeli, firma ve işletmenizin para akış süreçlerinden karlı çıkmasını sağlamalısınız.

Güvenilir Ödeme Sistemlerinden Yararlanın

Ödeme sistemi sağlayıcıları oldukça çeşitlidir. Bu sayede çok geniş bir yelpazede ödeme araçları ve alternatifleri ile buluşabilirsiniz. Güvenilir altyapı sistemlerini tercih ederek para akışını ve varlıklarınızın güvenliğini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Güvenilir altyapı hizmetleri (PCI DSS Level 1), sahtecilik gibi problemlerin önüne geçer. Ödeme sistemi sağlayıcısı tercihinizi yaparken yüksek düzeyde güvenlik ve koruma sağlayan seçeneklere yönelebilir, bu sayede kart sahiplerinin bilgisi dışında kart bilgilerinin kullanılmasına ve çalıntı kredi kartı kullanımı ile yapılan alışverişlere engel olabilirsiniz. Dijital ödeme işlemlerinde veri güvenliği oldukça önemli bir konudur. Varlıklarınızın kontrolünü güvenli ödeme sistemleri üzerinden sağlamak için “Payment gateway” olarak bilinen ödeme geçidinden yararlanabilirsiniz. Bankalar tarafından sağlanan ve yüksek güvenlikli bağlantılar sunan ödeme geçidi sistemi, kişisel verilerinizin paylaşılmasına engel olarak kart bilgileri ve kart şifresi gibi bilgilerin çalınmasına karşı etkili güvenlik önlemleri alır. Payment gateway özelliğinden yararlanan ödeme sistemlerini tercih ederek ödeme süreçlerini daha güvenli hale getirebilirsiniz. Böylece kart saklama gibi işlemleri güvenli kanallar aracılığıyla sürdürebilirsiniz. Tüm ödeme işlemlerinizi tek bir dijital kanal üzerinden yönetirken kart bilgilerinizi korumanız da kolaylaşır.

Tek Kanal Üzerinden Ödeme Takibi

Ödemelerinizi tek bir platform üzerinden yöneterek pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. İş ve pazar yeri ödemelerini yönetirken tek bir kanalı tercih ederek tahsilat kolaylığı elde edebilirsiniz. Tüm ödeme süreçlerinin tek bir platform üzerinden entegrasyonu sayesinde finansal teknoloji alanındaki en güncel ve en pratik hizmetlerden etkin bir biçimde faydalanabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun raporlama araçlarına anında ulaşarak varlıklarınızın yönetimini kolaylaştırabilirsiniz. Tek platformlu ödeme sistemi sağlayıcılarının sunduğu hizmetlerden ekstra maliyet gerekmeden yararlanabilirsiniz. Harcama itirazı gibi ücret iadesi gereken durumları pratik bir şekilde hallederek ödemeler üzerinde gerçekleşen değişiklikleri raporlama araçlarına yansıtabilirsiniz. Ödeme uygulamalarının yanı sıra müşteri hizmetlerinin desteğinden yararlanmanız da mümkündür. Tek kanallı ödeme sistemi sağlayıcıları çok yönlü ve pratik çözümler ile buluşmanıza yardımcı olur.

Yapay Zeka Tabanlı Teknolojik Uygulamalar

İşlem kapasitesi yüksek ödeme sistemi sağlayıcıları çeşitli ödeme uygulamalarından yararlanmanızı sağlar. Entegrasyon kolaylığı sağlayan bu sistemler yapay zeka tabanlı uygulamalardan destek alır ve finans yönetiminizi ihtiyaçlarınıza göre uyarlar. Sürekli kendini geliştiren, yenileyen ve teknolojik gelişmelerden ilham alan ödeme sistemleri hizmet maliyetini düşürerek para akışı sürecinden kar elde etmenize yardımcı olur. Tek bir platform üzerinden entegre edeceğiniz para yönetimi süreçleri, bankaya olan bağımlılığı azaltarak ödeme işlemlerini kolaylaştırır. Bu sayede müşterilerinizden hem sanal hem de stant satışlarında pratik bir şekilde ödeme alabilirsiniz. Ödeme linklerini ekstra entegrasyona ihtiyaç duymadan müşterileriniz ile paylaşabilir ve ödeme süreçlerine hız kazandırabilirsiniz. İstediğiniz formatta, varlıklarınıza dair raporlama ve grafiklere ulaşmanız finans yönetiminiz için etkili adımlar atmanızı kolaylaştırır. Varlık yönetimine dair düzenli olarak raporlar almak, kar ve zarar tablosunu iyileştirmek için ideal çözümler sunar. Tüm bu raporlamalar ve bireysel arşiv verilerini oluşturmak için yapay zeka tabanlı ödeme sistemi sağlayıcıları oldukça kullanışlıdır.

Alanında Uzman Ekiplerin Danışmanlığından Yararlanın

İşletmenizin ya da bayilerinizin ihtiyaçlarına en uygun ödeme sistemi sağlayıcısını tercih etmek için Lidio’nun uzman ekiplerinden destek alabilirsiniz. Lidio sayesinde maliyetlerinizi düşürürken dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz. Banka ve ödeme kuruluşları ile kolaylıkla entegrasyon sağlayarak sizin için en iyi ödeme sistemini belirlemek için Lidio’yla hemen iletişime geçebilirsiniz.