img/blog/e-ticaret@2x.jpg

İnternetten Satış Yapmanın Püf Noktaları

02.05.2023
2 dakikalık okuma

E-ticarette online satış yapmanın püf noktaları nelerdir, tüketici deneyimi nasıl iyileştirilir öğrenmek için blog yazımıza göz atın!

E-Ticaretin Püf Noktalarını Keşfedin

E-ticaret, son yılların yükselen iş kolları arasında ilk sıralarda yer alır. 2020 yılında yaşanan COVID-19 salgını sebebiyle pandemi sürecinde popülaritesini giderek artıran çevrim içi satış platformları, çağın hız ve kolaylık ihtiyaçlarını başarıyla karşılayarak çok sayıda tüketici tarafından tercih edilir hâle geldi. Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre e-ticaret, 2020 yılında yaklaşık %64 oranında gösterdiği büyümeyle en çok yükselen iş kolları arasında yer alır. Siz de ticaretle ilgileniyor ya da çevrim içi mağaza açmayı düşünüyorsanız e-ticaret dünyasına hemen adım atabilirsiniz. Peki internetten satış yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir, biliyor musunuz? İşte internetten satış yaparken mutlaka dikkat etmeniz gerekenler…

Kusursuz Bir Tüketici Deneyimi Sağlayın

Her geçen gün yaygınlaşan internetten alışveriş yapma kültürü, kendine ait kurallara ve dinamiklere sahiptir. İnternetten satış yapmak isteyen firmaların bu kuralları göz önünde bulundurması son derece önemlidir. Dikkat etmeniz gereken birinci kural, kusursuz bir tüketici deneyimi sağlamaktır. Tüketici deneyimi, ağırlıklı olarak sürat, pratiklik ve güven sayesinde memnun edici bir düzeye ulaşır. Bir diğer deyişle tüketiciler, kendilerine maksimum sayıda ürün sunan, alışveriş işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanabildiği ve ödeme imkânları gelişmiş internet sitelerini tercih eder. Sitenizin ya da mobil uygulamanızın görsel tasarımı da online sipariş konusunda dikkat etmeniz gereken püf noktaları arasındadır. Etkileyici ve özgün bir görsel tasarıma sahip olan siteler, kullanıcılar tarafından daha olumlu karşılanır. Sitenin sayfaları arasında hızlı ve kolay bir geçiş sağlaması kullanıcı deneyimini zenginleştiren faktörlerdendir. Sitenize önbellek uygulaması yükleyerek açılma ve sayfalar arasında geçiş hızını artırabilirsiniz. SSL sertifikası da edinerek müşterilerinizin kişisel bilgilerini güvende tutabilir ve böylece ziyaretçilerinizin sitenize duyduğu güveni yükseltebilirsiniz.

Kolay Ödeme Fırsatları Yaratın

Ürünlerinizin çeşitliliği, fiyatlarınızın cazipliği ve kampanyalarınızın sağladığı heyecan, e-ticaret sitenizi ziyaret eden tüketicileri ödeme sayfasına kadar taşıyabilir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise ödeme sayfasında ziyaretçi kaybetmemektir. Pek çok e-ticaret müşterisi ödeme şekillerini ve seçeneklerini beğenmediği e-ticaret sitelerini herhangi bir alışveriş yapmadan terk eder. Bu yüzden kişiselleştirilmiş ödeme sayfası oluşturmanız ve ziyaretçilerinize birden fazla ödeme yöntemi sunmanız, satış işlemlerinin tamamlanabilmesi açısından büyük önem taşır. Güvenli ödeme, e-ticaret sitelerinin başarısını belirleyen temel faktörlerden biridir. Bu yüzden çevrim içi alışveriş yapmak isteyen site ziyaretçilerinize güvenilir bir ödeme altyapısı sağlamanız gerekir. Lidio tarafından size sunulan Lidio Core ve sanal POS hizmetlerinden yararlanarak müşterilerinizin banka kartı, kredi kartı ya da sanal kartla alışveriş yapmasını sağlayabilir ve bu sayede çok sayıda sipariş alabilirsiniz.

Alternatif Ödeme Yöntemleri ile Sitenizi Zenginleştirin

E-ticaret sitelerinin ziyaretçileri, farklı kesimlerden gelen geniş kitlelerden oluşur. Bu yüzden de e-ticaret işlemleri yaparken alternatif ödeme yöntemlerini zenginleştirmeniz başarılı satış oranınızı artırmanıza büyük katkı sağlar. Satış başarınızı artırmak için sitenize ekleyebileceğiniz yöntemler arasında EFT, havale ve kapıda ödeme seçeneği de bulunur. Havale/EFT işlemleri, banka kartı bilgilerini paylaşmak istemeyen kullanıcılar tarafından tercih edilir. Kapıda ödeme seçeneği ise e-ticaret alışkanlığı kazanmaya yeni başlayan kullanıcıların sitenize duyduğu güveni artırır. Havale, EFT, kapıda ödeme gibi seçenekler ağırlıklı olarak e-ticaretle yeni tanışan kullanıcılara sunulan seçeneklerdir ve bu yöntemlerle yapılan satışların oranı, diğer yöntemlere nazaran daha azdır. Yine de ödeme yöntemi çeşitliliği sağlamanız, müşteri memnuniyetini ve güvenini artırmanız açısından son derece faydalıdır. Daha yeni ödeme sistemlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılara ise link ile ödeme alma ve parçalı ödeme alma gibi alternatifler sunabilirsiniz. Sitenize kart saklama özelliği ekleyerek sonraki alışverişlerde tek tıkla ödeme kolaylığı sağlayabilir ve bu sayede başarıyla sonuçlanan satış sayınızı artırabilirsiniz. Ödeme seçenekleri konusunda aradığınız her türlü desteği ise Lidio’da bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayan en akıllı çözümleri sunan Lidio sayesinde e-ticaret işlemlerinizde maksimum müşteri sayısına ulaşabilir ve tüm satışlarınızı güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Düşük komisyon oranları ve hızlı tahsilat imkânı ile şirketinizin kârlılığını artırabilirsiniz. Siz de Lidiolu olup en özgür ve en geniş ödeme alma seçeneklerinden yararlanmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz!