img/blog/Abonelik@2x.jpg

Abonelik Satışlarını Artırmanın Yolları

02.05.2023
2 dakikalık okuma

Abonelik satışlarını arttırmak için kullanılan yöntemler nelerdir, kart saklama, akıllı işlem yönlendirme, tekrarlayan ödeme gibi yöntemler nasıl kullanılır öğrenmek için blog yazımıza göz atın!

Abonelik Sisteminde Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Teknoloji geliştikçe ve dünya değiştikçe para kazanmanın yolları da giderek değişmekte. Çok basit bir örnekle açıklamak gerekirse önceden müzik dinlemek için kullanılan programların şu anda farklı versiyonları ücretli olarak sunulmakta. Kullanıcıların abone olduğu bu tür sistemler son yıllarda ülkemizde e-ticaret sitelerinde de kullanılmaktadır. Adına abonelik sistemi denilen bu özel gelişim, bir hizmet ve/veya yazılımı sadece bir defaya mahsus değil, tekrar eden periyotlarda satın almak ya da kiralamak anlamına gelir. Abonelik sistemi tüketiciler için pek çok avantajı da beraberinde getirir. Bu alanda faaliyet gösteren bir ürününüz ya da yazılımınız varsa satışlarınızı artırmanın yollarını aramanız gerekir. Bu konuda en çok tercih edilen satış artırma yöntemleri dört ana başlıkta özetlenebilir.

Taahhüt Sistemi

Kelime anlamı olarak taahhüt “Bir şey üstlenme, üstüne alma” anlamını taşır. Yani bir kişi bir konuda taahhüt vermişse o konu kapsamındaki tüm yükümlülükleri yerine getirmek için söz vermiş demektir. Günümüzde servis sağlayıcıları genellikle 3, 12, 24 ve 36 aylık taahhüt periyodu seçeneklerini kullanır. Eğer abonelik satışlarınızı artırmak istiyorsanız taahhüt zamanlarını minimum ayda sınırlayabilir, abonelik ücretini de kabul edilebilir seviyede tutabilirsiniz.

Kart Saklama Teknolojisi

Abonelikle satışın olmazsa olmazlarından biri de kart saklama teknolojisidir. Son yıllarda oldukça yaygınlaşan bu teknoloji sayesinde müşterilerinizin kredi kartı bilgilerini saklayarak hızlı şekilde tahsilat yapabilirsiniz. Böylece periyodik olarak ödeme zamanı geldiğinde her defasında kredi kartı bilgisi alma zorunluluğunuz da ortadan kalkar. Müşterileriniz için de avantajlı olan bu yöntem, hem zamanı gelen ödemelerde kişilerin pratik ve hızlı şekilde ödeme yapabilmelerini hem de kesintisiz hizmet almaya devam etmelerini sağlar. Eğer e-ticaret sitenize ait abonelik satışlarını hızlandırmak ve daha pratik hale getirmek isterseniz site altyapınıza kart saklama hizmetini entegre etmeniz önerilir.

Tekrarlayan Ödeme Sistemi

Tekrarlayan ödeme olarak adlandırılan sistem, belirli periyotlarda ödenmesi gereken ücretlerin her periyot sonunda kredi kartından önceden belirlenmiş bir tutarda çekilmesine denir. Tekrarlayan ödeme sistemi, abonelik işlemlerinde müşterinin izniyle yapılır. Düzenli tahsilat alabilmek için oldukça önemli olan bu sistemin sorunsuz şekilde çalışması yine profesyonel bir altyapı kurulmasını gerektirir. Kredi kartının kaydedildiği esnada kartın aktif olup olmadığının kontrol edilmesi, kullanılan sanal POS’un farklı kartlardan ödeme alabilmesi, tahsilat işlemi yaparken onaysız işlemlerin cevap kodları ile açıklamalarının incelenmesi, sisteme kaydedilen kartların hesap kartı değil de 3D işleme olanak sağlayan kredi kartı olması gibi pek çok kontrolün sağlanması gerekir. Abonelik satışlarınızı artıran tekrarlayan ödeme sisteminin sorunsuz çalışması hem sizin hızlı tahsilat yapmanızı hem de müşterilerinizin güvenini kazanmanızı sağlayarak satışlarınızı daimi hale getirir.

Akıllı İşlem Yönlendirme

Bazen farklı altyapı problemleri nedeniyle ödemeler başarısız olabilir. Ancak akıllı işlem yönlendirme sayesinde abonelik sisteminde düzenli ödeme alırken büyük avantaj yakalayabilirsiniz. Akıllı işlem yönlendirme, yapay zeka tabanlı ödeme teknolojileri ile birlikte işlem yapar. Bu sistem, başarısız olması muhtemel ödemeleri çok kısa bir süre içerisinde farklı bir bankanın sanal POS’una aktararak başarılı bir işleme dönüştürür. Zaman ve erişim bakımından tüketicilerin hayatını kolaylaştıran e-ticaret sisteminde sınırlarının çok ötesine ulaşan abonelikli satış modeli; işletmelere düzenli kazanç sunarken kullanıcılara ise zamandan tasarruf sağlar. Abonelikli satış sistemine katılan kullanıcılar düzenli olarak ihtiyaçları kadar ürün ve hizmet satın alır. Değişen tüketim alışkanlıkları ve özelleştirilmiş ürünlere ulaşma isteği abonelikle satış yapan e-ticaret markalarının müşterilerine çok daha hızlı ve güvenilir hizmet vermesini sağlar. Bu noktada abonelikli satış işlemlerinizi artırmak ve müşterilerinizin gözünde güvenilir bir noktaya ulaşmak için ödeme sistemlerinizi olabilecek en iyi hale getirmeniz gerekir. Birbirinden farklı olan bu ödeme sistemlerini tek entegrasyonda toplamak için Lidio’nun sunduğu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Tüm banka ve ödeme kuruluşları ile gerçekleştirilen iş birlikleri ve tek bir platformdan yönetilebilme kolaylığı sayesinde hem abonelik satışlarınızı artırabilir hem de tekrarlayan ödemelerin ve aidatların güvenle ve kolayca tahsil edilebilmesini sağlayabilirsiniz. Yine Lidio Core kapsamında sunulan Smart Switch özelliği ile tekrarlayan ödeme alımlarınızda başarısız sonuçlanma oranını en aza indirebilirsiniz. Siz de Lidio’yla tanışarak abonelik satışlarınızı artırmanın yollarını keşfedebilirsiniz.