Yasal Bilgilendirmeler

Merak edebileceğinizi düşündüğümüz tüm soruların cevaplarını aşağıda topladık. Bunların dışında kalan tüm sorularınız için iletişim formundan bize ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı, Dayanağı ve İlgili Haklarınız

Lidio Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak bizler siz ziyaretçilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve başta 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun (“Kanun”) kapsamında Veri Sorumlusu sıfatı sahip olmamız ve ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde; aşağıda yer alan amaç ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için kişisel verilerinizi, yine anılan yasalara uygun surette toplamakta ve işlemekteyiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bu kişisel veriler bundan sonra da verdiğiniz açık rızanıza ya da Kanun’da tanınan istisnalara istinaden, Şirketimiz tarafından belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve Kanun’un emrettiği süreler boyunca saklanacaktır.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından hangi amaçlarla işlendiğine ve hangi amaçla yurtiçinde bulunan kişilere aktarıldığına ilişkin detaylı bilgilere aşağıda yer verilmiştir.

A. Web Sitesi Kullanıcı Verileri ("Kullanıcı Verileri")

Kullanıcı Verileri

Şirketimiz yukarıda sayılan veri işleme amaçları çerçevesinde, elde ettiği kişisel verileri Kanunu’nun 8 ve 9’uncu maddelerinde öngörülen şartlara uymak ve gerekli güvenlik önlemlerini almak kaydıyla, yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı olarak yalnızca yurt içindeki üçüncü kişilere aktarmaktadır.

Kişisel verileriniz elektronik ortamlarda toplanmakta ve burada sayılan amaçlar doğrultusunda işlenmektedir.

Google Analytics Kullanımı

www.lidio.com (“Web Sitemiz”) web sitemizi ziyaret ettiğinizde, Web Sitemiz’de en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için aşağıda paylaştığımız çerezler ve üçüncü parti araçlar kullanılmaktadır.

Google Analytics: Web Sitemiz’de optimizasyon için, Google Inc. (“Google”) tarafından sağlanan web analiz hizmeti olan Google Analytics aracı kullanmaktayız. Bu araç Web Sitemiz’e giriş yaptığınızda; (i) Tarayıcı tipi/sürümü, (ii) Kullanılan işletim sistemi, (iii) IP adresi, (iv) önceden ziyaret edilen sayfa bilgilerini tarafımıza iletmektedir. Google veri gizliliği düzenlemeleri hakkında ek bilgiler aşağıdaki sitede bulunabilir: https://policies.google.com/privacy

Kişisel veri sahibi olarak dilediğiniz zaman Veri Sorumlusu olan Şirketimize başvurarak Kanun’un 11. maddesinde belirtilen haklarınızı kullanabilirsiniz.

Kanun'da belirtilen haklarınızı kullanmak amacıyla, hangi haklarınızı kullanmak istediğinizi açık olarak belirttiğiniz ıslak imzalı bir dilekçe veya https://www.lidio.com/kvkk/form.pdf adresinde yer alan form ile formda yer alan bilgiler doğrultusunda kimliğinizi tespit edici belgelerle ulaştırabilirsiniz. Şirketimize ilgili kişiden gelecek yukarıda yer alan talepleri içeren yazılı başvurulara 30 (otuz) gün içerisinde cevap verilecektir.

Başvurular, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından alınacak karar ile bir ücret tarifesi yayınlamadığı sürece ücretsiz olarak yapılacaktır. Başvurulara verilecek cevapların 10 (on) sayfayı aşması halinde, her sayfa için 1,00 (bir) TL işlem ücreti alınacaktır. Cevabın CD, flash bellek gibi kayıt ortamında verilmesinin istenmesi halinde, istenen kayıt ortamının maliyetine göre ücret talep edilecektir.

Talep ettiğiniz konuda başkası adına hareket ediyorsanız bu konuda özel olarak yetkili olmanız ve yetkinizin belgelendirilmesi, başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliğinizi tevsik edici belgelerin eklenmesi gerekmektedir.